Uriel Projects groepeert enkele WO I en WO II-specialisten die sinds het einde van de jaren 1990 kwaliteitsvolle boeken maken voor uitgevers als Davidsfonds en Lannoo. Deze boeken verschijnen meestal in het Nederlands en Engels. Uriel organiseert binnen dit kader ook incentives voor verenigingen en bedrijven, alsook tentoonstellingen.

 

De WO I en WO II-kerngroep van Uriel bestaat uit:

Door haar opleiding als historica heeft Annemie een sterke band met het verleden. Zij verzorgde de fotografie van enkele fel gewaardeerde boeken over WO I, w.o. ‘Sporen van de Grote Oorlog’ en ‘Stille Steden van Flanders Fields’.

Haar foto/belevenisboek ‘All Beautiful in Flanders Fields’ geeft inzicht in haar oeuvre: steeds op zoek naar die ene, treffende invalshoek, die bijzondere lichtinval of opstelling die de sfeer van een oorlogsplaats kan omzetten in een pakkend beeld. Ze toerde de laatste jaren heel wat door de westhoek.

Sinds zijn prille jeugd is Luc gefascineerd door de Eerste Wereldoorlog. Op zijn naam staan o.a. ‘Sporen van de Grote Oorlog’ en ‘Bedrieglijke Beelden’ (over de manier waarop cartoons, postkaarten en schilderijen’ het verloop van WO I beïnvloedden). Hij was ook medeauteur van ‘Stille Steden van Flanders Fields’.

Sinds het begin van deze eeuw is Pierre de drijvende kracht achter de website www.inmemories.com, die meer dan 3 000 Gemenebest-begraafplaatsen behandelt, in Vlaamse Velden en elders in de wereld. Hij is een alom gerespecteerde autoriteit op dit domein, bekend van Groot-Brittannië tot Australië. In 2012 werd hem daarom het Silver Cross of St. George toegekend door ‘This England Magazine’.

Na meer dan twintig jaar dienst in het Britse leger raakte Wayne gefascineerd door de militaire bijzonderheden van de Eerste Wereldoorlog. Hij was medeauteur van ‘Kampfgruppe Peiper – The Race to the Meuse’ dat zich afspeelt tijdens de Slag van de Ardennen, WO II. Wayne Evans leeft in de Westhoek en organiseert daar gespecialiseerde ‘battlefield tours’ in het kader van de Grote Oorlog.

Cis is de zoon van Ludo van Eck, auteur van het standaardwerk ‘Het Boek der Kampen’, het meest complete boek over de concentratiekampen tijdens WO II. Hij is de drijvende kracht achter de heruitgave van dit boek in 2015, zeventig jaar nadat het laatste concentratiekamp door de geallieerde troepen werd bevrijd. Cis geeft ook lezingen over het onderwerp.