Beste May.

Ik schrijf je andermaal in de hoop dat het goed met je gaat en dat geldt ook voor mij, want ik verkeer in goede gezondheid. Het is hier momenteel erg rustig, en ik wou maar dat het wat levendiger werd. Het pak dat tante me toestuurde was fantastisch, hartelijk dank voor de zoetigheden en de chocolade.

Alles wat hier te eten valt, en zeker de zoetigheden, zijn tweemaal zo duur als in Engeland en niet half zo goed wat kwaliteit betreft. Het is nauwelijks het geld waard dat je er voor neertelt.

Alles is tweemaal zo duur, behalve sigaretten, en de rest is van slechte kwaliteit. Frankrijk kan niet op tegen Engeland. Ik vond je foto’s bijzonder geslaagd, May, ik heb er nooit betere gezien. Mijn kameraden verzekeren me dat het puike foto’s zijn. We zijn ingekwartierd in ‘Musty Villa’, dat is de naam die we geven aan onze schuilplaats. We moeten onze kost grondig opbergen, want anders gaat het op aan de muizen en ratten. Maar het is wel niet zo erg als sommigen beweren. We hebben nu een warm weertje, en dat maakt het een pak aangenamer, en we hebben het ons zo comfortabel mogelijk gemaakt in onze ‘dugout’. Andere schuilplaatsen kregen de benaming ‘Hotel de Ratty’, ‘The Happy Family’ en ‘Abode of Love’. Ik denk dat we over twee maanden met verlof mogen gaan. Alle militairen zijn dus vertrokken uit Wolverton. Dat heeft dus niet veel tijd gevergd, wel? Er zullen wel niet veel mannen overblijven in Wolverton, en er zullen er wel geen meer overkomen van de Works. Jouw verjaardag en die van Will staan eraan te komen, en ook de mijne. Onze verjaardagen liggen nu eenmaal dicht bij elkaar. De obussen maken minder lawaai dan ik gevreesd had. Ze maken een ronkend en scheurend geluid, soms klinkt het als een schreeuw. Je kunt ze door de lucht horen suizen, maar je kunt ze niet onderscheiden. Ze maken een groot gat en veroorzaken veel rook als ze ontploffen, en stukjes vliegen tot 60 meter in de omtrek. De kogels maken een langgerekt fluitend geluid. Beste May ik moet nu maar eens afsluiten en ik wens je alle liefs toe.

Je liefhebbende broer

Albert