Op Hyde Park Corner (Royal Berks) Cemetery vinden we ook het graf van soldaat Albert French. Hij is vooral bekend geworden door brieven van hem die werden gevonden. In augustus 1914 nam een flink aantal jongemannen uit Wolverton, werkzaam bij de plaatselijke Railway Works, ontslag om te vechten in de Grote Oorlog. Ze vreesden dat als ze niet vlug tot het leger zouden toetreden, het te laat zou zijn omdat men verwachtte dat het conflict mogelijk tegen Kerstmis al zou zijn beslecht. Een jaar later zou de Engelse bevolking vertrouwd zijn met de verschrikkingen van de oorlog, maar nog steeds boden talloze jongemannen zich met veel enthousiasme aan als vrijwilliger. Albert French, geboren op 22 juni 1899, was een van hen…

Albert French begon zijn legeropleiding bij het 18th Battalion van de King’s Royal Rifle Corps in Gidea Park, nabij Romford in Essex. Op 2 mei 1916 verliet het bataljon Aldershot om via Southampton de boot te nemen naar Le Havre in Frankrijk. Hun bestemming was Steentje in Noord-Frankrijk waar ze tot eind mei werden opgeleid. Albert kwam op 28 mei terecht in de loopgraven in de sector Ploegsteert. Twee brieven (opgenomen op deze pagina’s), één geschreven door Albert zelf en een tweede door aalmoezenier Mayne van de 122nd Infantry Brigade, informeren ons over de laatste dagen van zijn leven. Locatie van zijn graf op Hyde Park Corner (Royal Berks) Cemetery: B 2.

In 1975 werd in een tweedehands meubelzaak een bundel brieven teruggevonden in een doos boeken. De brieven waren van de hand van Albert French, en hebben betrekking op zijn ervaringen tijdens WO I. Hoewel Albert Frankrijk vermeldt in zijn brieven, was hij gelegerd in België.