33 minder bekende WO I-hotspots in West-Vlaanderen

In deze editie wordt ingezoomd op 33 minder bekende, maar daarom niet minder boeiende plekjes die de Grote Oorlog in herinnering brengen. Een aantal daarvan in de Westhoek, zoals de Carrefour des Roses of Bayernwald, het Duitse antwoord op de Britse tunnels. Maar net zo goed reizen we kriskras doorheen de Vlaamse velden, van Roeselare tot Brugge, van Hoogstade tot Blankenberge. We beleven iets unieks in Veurne en stappen in het spoor van Kipling, Churchill, Curie en Hitler. Van het kleine Pond Farm tot het superkanon Lange Max: dit boek leidt u van de ene verrassing naar de andere.

Auteurs

Luc Corremans

Sinds zijn prille jeugd is journalist en auteur Luc Corremans gefascineerd door de Grote Oorlog. Hij is medeauteur van ‘Stille Steden van Flanders Fields’, een complete gids van alle WO I-begraafplaatsen in West-Vlaanderen, en tevens van ‘Sporen van de Grote Oorlog’, de voorloper van dit boek. Ook is hij de drijvende kracht achter de reeks ‘Spiegel van de Grote Oorlog’.

Annemie Reyntjens

In haar opleiding als historica bestudeerde Annemie Reyntjens de geschiedenis aan de hand van bronnen en archieven, nu tracht Annemie diezelfde geschiedenis weer te geven via haar werk als fotografe en auteur. Haar foto/belevenisboek ‘All Beautiful in Flanders Fields’ geeft inzicht in haar oeuvre en benadering. Zij verzorgde de fotografie van ontelbare WO I- en WO II-boeken en is ook auteur van ‘De IJzertoren’, deel 2 in de reeks ‘Spiegel van de Grote Oorlog’.

Dit boek bestellen

Hardcover, formaat 17 x 24 cm, ISBN 9789059085398

288 pagina’s, meer dan 600 kleur- en zwartwitbeelden van toen en nu

Prijs 29,95 EUR, excl. 4 EUR portkosten. Totaal: 33,95 EUR.

Uriel bvba, Pierstraat 107, 2840 Rumst.

Rek.nr. 860-1053014-61

IBAN BE62 8601 0530 1461

Stuur ter bevestiging een e-mail met uw naam, adres en bestelling naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.