In 1917 schreef de Ierse oorlogskunstenaar William Orpen, die was aangesteld om schilderijen te maken van het Westelijk Front, aan zijn vrouw Grace: ‘Het hele land is weggeveegd.

Mijlenver niets behalve granaatputten vol met water. Je slalomt ertussen of je springt erover, mijlen en mijlen van granaatputten lichamen geweren stalen helmen gasmaskers en kapotgeschoten kleren, Duits en Engels, alles en allemaal wit met modder.

Je voelt de horror die wordt bedekt door het water in de putten.

De ultieme belevenis van de Grote Oorlog

Geen levende ziel te bespeuren, een waarlijk verschrikkelijke vrede in deze nieuwe en verschrikkelijk moderne woestijn; het was een opluchting terug naar de weg en de mensen te kunnen gaan.’

Maar kijk hoe wonderbaarlijk mooi het weggeveegde land vandaag is geworden.

Een luxeboek op groot formaat

All Beautiful in Flanders Fields’ wordt door kenners van het WO I-erfgoed omschreven als het mooiste boek ooit gemaakt over de sporen die de Grote Oorlog achterliet in West-Vlaanderen.

Na ongeveer 200 volledige fotosessiedagen in Flanders Fields bracht Annemie Reyntjens haar fraaiste foto’s bij elkaar.

In het boek wordt deze unieke beeldenpracht begeleid door verklarende en vaak pakkende teksten en gedichten.

Het geheel vormt zodoende een imposant werk dat niet echt als een ‘boek’ kan worden omschreven, maar werkelijk als de ultieme belevenis van de Grote Oorlog, een ontroerende ode aan hen die honderd jaar geleden hun leven gaven voor ons allen.

Auteur

Annemie Reyntjens

In haar opleiding als historica bestudeerde Annemie Reyntjens (1967) de geschiedenis aan de hand van bronnen en archieven, nu tracht Annemie diezelfde geschiedenis weer te geven via haar werk als fotografe.

Zij verzorgde ook de fotografie voor ‘Stille Steden van Flanders Fields’.

‘All Beautiful in Flanders Fields’ geeft inzicht in haar oeuvre en benadering: steeds op zoek naar die ene, treffende invalshoek, die bijzondere lichtinval of opstelling die de aparte sfeer van een oorlogsplaats kan omzetten in een pakkend beeld.

www.annemiereyntjens.com | www.inmemories.com 

Dit boek bestellen

Hardcover; formaat 25 x 33 cm. 192 pagina’s kleur + uitflap 100 x 33 cm.

Prijs 39,95 EUR, excl. 8 EUR portkosten. Totaal: 47,95 EUR.

Uriel bvba, Pierstraat 107, 2840 Rumst.

Rek.nr 860-1053014-61

IBAN BE62 8601 0530 1461

Stuur ter bevestiging een e-mail met uw naam, adres en bestelling naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..