‘Stille Steden van Flanders Fields’ bevat boek + bezoekersgids.

Het vertelt het verhaal van àlle WO I-begraafplaatsen in West-Vlaanderen, van Tyne Cot Cemetery tot de Duitse begraafplaats in Langemark, van Lijssenthoek Military Cemetery tot de Belgische Militaire Begraafplaats in De Panne.

In totaal passeren liefst 231 begraafplaatsen de revue.

Gids voor de WO I-begraafplaatsen in West-Vlaanderen

Meer dan 500 individuele graven worden apart behandeld: deze soldaten komen als het ware opnieuw tot leven, hun graven krijgen een gezicht.

Het geheel wordt gelardeerd met ontroerende levensverhalen van beroemde gesneuvelden, zoals de ‘winnaars’ van het Victoria Cross (hoogste Britse militaire onderscheiding), of de soldaat die model stond voor ‘Peter Pan’.

Uitmuntend fotomateriaal van toen en nu maakt het plaatje van ‘Stille Steden van Flanders Fields’ compleet.

EXTRA: gratis handige bezoekersgids 256 pag. met o.a. alle routes en plannetjes van de begraafplaatsen!


Auteurs

Pierre Vandervelden

Als drijvende kracht achter de website www.inmemories.com, die meer dan 3000 Gemenebestbegraafplaatsen in Europa behandelt, is Pierre Vandervelden een autoriteit in dit domein. In 2012 werd hem daarom het Silver Cross of St. George toegekend door This England Magazine.

Wayne Evans

Na meer dan twintig jaar dienst in het Britse leger raakte Wayne Evans gefascineerd door de militaire bijzonderheden van WO I. Hij leeft in de Westhoek en organiseert daar gespecialiseerde ‘battlefield tours’.

Luc Corremans

Sinds zijn prille jeugd is journalist en auteur Luc Corremans (1955) gefascineerd door de Eerste Wereldoorlog. Hij is mede-auteur van ‘Stille Steden van Flanders Fields’, een complete gids van alle WO I-begraafplaatsen in West-Vlaanderen.

Annemie Reyntjens

In haar opleiding als historica bestudeerde Annemie Reyntjens (1967) de geschiedenis aan de hand van bronnen en archieven, nu tracht Annemie diezelfde geschiedenis weer te geven via haar werk als fotografe. Zij verzorgde ook de fotografie voor ‘Stille Steden van Flanders Fields’. Haar foto/belevingsboek ‘All Beautiful in Flanders Fields’ geeft inzicht in haar oeuvre en benadering: steeds op zoek naar die ene, treffende invalshoek, die bijzondere lichtinval of opstelling die de aparte sfeer van een oorlogsplaats kan omzetten in een pakkend beeld.

www.annemiereyntjens.com | www.inmemories.com

Dit boek bestellen

Boek en gids worden samen aangeboden.

Boek hardcover; formaat 21 x 28 cm. ISBN 9789401408561

272 pagina’s kleur, meer dan 800 kleur- en zwartwitbeelden van toen en nu.

Gids softcover: formaat 17 x 21 cm. ISBN idem.

256 pagina’s kleur, meer dan 300 kleurfoto’s, incl. alle plannetjes van en routes naar de begraafplaatsen.

Prijs boek + gids 34,99 EUR, excl. 4 EUR portkosten. Totaal: 38,99 EUR.

Uriel bvba, Pierstraat 107, 2840 Rumst.

Rek.nr 860-1053014-61

IBAN BE62 8601 0530 1461

Stuur ter bevestiging een e-mail met uw naam, adres en bestelling naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..