Ons land is helaas het schouwtoneel geweest van menige oorlog, maar geen enkele spreekt zo tot de verbeelding en liet zoveel sporen achter als de ‘Grote Oorlog’. Bij de herdenking van WO I gaat steevast grote aandacht naar Ieper en omstreken. Minder bekend is dat het hele grondgebied van West-Vlaanderen, van Koksijde tot Westvleteren en van Nieuwpoort tot Waregem, bezaaid is met ontroerende plekjes die de oorlog van 1914-1918 in herinnering brengen.

Dit boek leidt u naar 33 van deze plaatsen, verspreid over de provincie. Elk hoofdstuk is gedegen uitgewerkt en geïllustreerd met verbluffend fotomateriaal. Stuk voor stuk zijn dit plaatsen die u emotioneel naar de keel zullen grijpen, niet te missen voor wie met kennis van zaken de gruwel van WO I wil ondergaan.

33 West-Vlaamse WO I-hotspots om niet te missen

Recensies: zie o.a. op reisboeken.be of leestafel.info.

Behandelde hotspots: Brandhoek, Brooding Soldier, De Panne, Dodengang, Harelbeke, Hooge Crater, IJzertoren, In Flanders Fields Museum, Iers Vredespark, Koksijde, Langemark Duitse begraafplaats, Last Post, Lijssenthoek, John McCrae Site/Essex Farm, Menenpoort, Nieuwpoort Memorials, Passchendaele 1917 Memorial Museum, Ploegsteert Memorial, Pool of Peace, Polygon Wood, William Redmond Memorial, Sanctuary Wood/Hill 62, St. George’s Memorial Church, Talbot House, Tyne Cot, Vladslo, Waregem Amerikaanse begraafplaats, Westvleteren/Sixtusabdij.

Auteurs

Luc Corremans

Sinds zijn prille jeugd is journalist en auteur Luc Corremans (1955) gefascineerd door de Eerste Wereldoorlog. Hij is mede-auteur van ‘Stille Steden van Flanders Fields’, een complete gids van alle WO I-begraafplaatsen in West-Vlaanderen.

Annemie Reyntjens

In haar opleiding als historica bestudeerde Annemie Reyntjens (1967) de geschiedenis aan de hand van bronnen en archieven, nu tracht Annemie diezelfde geschiedenis weer te geven via haar werk als fotografe. Zij verzorgde ook de fotografie voor ‘Stille Steden van Flanders Fields’. Haar foto/belevingsboek ‘All Beautiful in Flanders Fields’ geeft inzicht in haar oeuvre en benadering: steeds op zoek naar die ene, treffende invalshoek, die bijzondere lichtinval of opstelling die de aparte sfeer van een oorlogsplaats kan omzetten in een pakkend beeld.

www.annemiereyntjens.com

www.inmemories.com

Dit boek bestellen

Luxe-cover met binnenflappen; formaat 17 x 24 cm. ISBN 9789058269485

272 pagina’s kleur, ongeveer 500 kleur- en zwartwitbeelden van toen en nu.

Prijs 29,95 EUR, excl. 4 EUR portkosten. Totaal: 33,95 EUR.

Uriel bvba, Pierstraat 107, 2840 Rumst.

Rek.nr 860-1053014-61

IBAN BE62 8601 0530 1461

Stuur ter bevestiging een e-mail met uw naam, adres en bestelling naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Enkele bladzijden uit het boek

Bekijk hier al een deel van het boek in pdf.